W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w sposób dostosowany do Państwa indywidualnych potrzeb i preferencji, w celu emisji możliwie indywidualnie przygotowanej reklamy. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących przechowywania i uzyskiwania dostępu do cookies przy pomocy ustawień przeglądarki lub urządzenia końcowego, z których Państwo korzystacie.
Akceptuję

Wróć

Pierogi z serem


Masa opakowania jednostkowego: 2,5 kg
Masa opakowania zbiorczego: 2x2,5 kg
Ilość sztuk w opakowaniu jednostkowym: 104-114
Waga sztuki produktu: ok. 24 g


Kod EAN opakowania jednostkowego: 5902885001576
Kod EAN opakowania zbiorczego: 5902885002627
 

Produkt głęboko mrożony

Nadzienie: serowo-wanilinowe
Skład: mąka pszenna, ser twarogowy 35%, woda, cukier, pasteryzowane jaja płynne, skrobia ziemniaczana, olej rzepakowy, sól, błonnik pszenny bezglutenowy, błonnik z babki jajowatej, kurkuma, aromat wanilinowy. 

 

Sposób przygotowania: pół kilograma zamrożonych pierogów wrzucać pojedynczo na 3 litry posolonego wrzątku. Delikatnie przemieszać. Następnie gotować 12-14 minut. Do czasu wypłynięcia produktu na powierzchnię stosować duży ogień. Od momentu ponownego zawrzenia zmniejszyć ogień. Przygotowując większą ilość produktu należy proporcjonalnie zwiększyć ilość wody. Przy większej ilości wsadu czas gotowania może się odpowiednio wydłużyć. Ugotowany produkt wyjmować przy użyciu łyżki cedzakowej.

Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna868 kJ/206 kcal
Tłuszcz3,4 g
w tym Kwasy tłuszczowe nasycone1,6 g
Węglowodany33 g
w tym Cukry12 g
Białko9,8 g
Sól0,40 g

Warunki przechowywania:
- w temperaturze -6ºC: 1 tydzień
- w temperaturze -12ºC: 1 miesiąc
- w temperaturze -18ºC: do daty minimalnej trwałości
Należy spożyć przed: data minimalnej trwałości i numer partii wzdłuż pionowego zgrzewu na opakowaniu.
Nie zawiera barwników
Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.
Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja, orzechy.