W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w sposób dostosowany do Państwa indywidualnych potrzeb i preferencji, w celu emisji możliwie indywidualnie przygotowanej reklamy. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących przechowywania i uzyskiwania dostępu do cookies przy pomocy ustawień przeglądarki lub urządzenia końcowego, z których Państwo korzystacie.
Akceptuję

Wróć

Kopytka ziemniaczane


Masa opakowania jednostkowego: 2,5 kg
Masa opakowania zbiorczego: 2x2,5 kg
Ilość sztuk w opakowaniu jednostkowym: 262
Kod EAN opakowania jednostkowego: 5902885001538
Kod EAN opakowania zbiorczego: 5902885002580
PKWiU: 10.31.11.0

Produkt głęboko mrożony, bezglutenowy

Składniki: ziemniaki (49%),skrobia ziemniaczana, woda, płatki ziemniaczane (9,9%), sól, mąka ryżowa.
UWAGA! Doskonałe zamiast ziemniaków. Pomagają w szybkim przygotowaniu ciepłego posiłku.

 


Sposób przygotowania: 1 kg zamrożonego wyrobu wrzucaj partiami na ok. 5 l posolonego wrzątku. Po wrzuceniu porcji ENERGICZNIE MIESZAJ. Gotuj na dużym ogniu do wypłynięcia produktu na powierzchnię. Następnie zmniejsz płomień i gotuj 3 minuty. Ugotowany produkt wyjmować przy użyciu łyżki cedzakowej. Przygotowując większą ilość produktu należy proporcjonalnie zwiększyć ilość wody. Przy większej ilości wsadu czas gotowania może się zmienić.

Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna642 kJ/151 kcal
Tłuszcz0,2 g
w tym Kwasy tłuszczowe nasycone<0,1 g
Węglowodany35 g
w tym Cukry0,3 g
Białko1,8 g
Sól0,15 g

Warunki przechowywania:
- w temperaturze -6ºC: 1 tydzień
- w temperaturze -12ºC: 1 miesiąc
- w temperaturze -18ºC: do daty minimalnej trwałości
Należy spożyć przed: data minimalnej trwałości i numer partii wzdłuż pionowego zgrzewu na opakowaniu.
Nie zawiera barwników.
Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.
Alergeny występujące w zakładzie: jaja, mleko, gorczyca, soja.