Masa opakowania jednostkowego: 2,5 kg
Masa opakowania zbiorczego: 2x2,5 kg
Ilość sztuk w opakowaniu jednostkowym: 54
Kod EAN opakowania jednostkowego: 5902885000760
Kod EAN opakowania zbiorczego: 5902885002634
Kod PKWiU: 10.31.11.0
Nadzienie: wołowo-wieprzowe
Składniki: woda, ziemniaki (31%), skrobia ziemniaczana, grysik ziemniaczany (9,5%), skrobia modyfikowana, mięso wołowe (3,7%), mięso wieprzowe (3,7%), , białko sojowe, cebula, błonnik pszenny bezglutenowy, przyprawy (zawierają gorczycę),olej rzepakowy, sól, suszone warzywa (marchew, pietruszka, por, cebula), barwnik: karoteny, mąka ryżowa.
Sposób przygotowania: 1 kg zamrożonych pyz wrzucać partiami na około 5 litrów posolonego wrzątku tak, by nie przerwać wrzenia. Do czasu wypłynięcia produktu na powierzchnię stosować duży ogień i nie mieszać. Od momentu ponownego zawrzenia zmniejszyć płomień i gotować 6-7 minut. Przygotowując większą ilość produktu należy proporcjonalnie zwiększyć ilość wody. Przy większej ilości wsadu czas gotowania może się odpowiednio wydłużyć. Ugotowany produkt wyjmować przy użyciu łyżki cedzakowej.
Wartość odżywcza w 100g produktu: | |
Wartość energetyczna | 608 kJ/144 kcal |
Tłuszcz | 2,7 g |
w tym Kwasy tłuszczowe nasycone | 1,1 g |
Węglowodany | 24 g |
w tym Cukry | 1,3 g |
Białko | 5,1 g |
Sól | 0,24 g |
Warunki przechowywania:
- w temperaturze -6ºC: 1 tydzień
- w temperaturze -12ºC: 1 miesiąc
- w temperaturze -18ºC: do daty minimalnej trwałości
Należy spożyć przed: data minimalnej trwałości i numer partii wzdłuż pionowego zgrzewu na opakowaniu.
Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.
Alergeny występujące w zakładzie: jaja, mleko, gorczyca, soja.