Masa opakowania jednostkowego: 2,5 kg
Masa opakowania zbiorczego: 2x2,5 kg
Ilość sztuk w opakowaniu jednostkowym: 104-114
Waga sztuki produktu: ok. 24 g
Kod EAN opakowania jednostkowego: 5902885001576
Kod EAN opakowania zbiorczego: 5902885002627
Kod PKWiU: 10.85.14.0
Nadzienie: serowo-wanilinowe
Składniki: mąka pszenna, ser twarogowy 35%, woda, cukier, pasteryzowane jaja płynne, skrobia ziemniaczana, olej rzepakowy, sól, błonnik pszenny bezglutenowy, błonnik z babki jajowatej, kurkuma, aromat wanilinowy.
Sposób przygotowania: 1 kg zamrożonych pierogów wrzucać partiami na około 5 litrów posolonego wrzątku. Delikatnie przemieszać. Następnie gotować 12-14 minut. Do czasu wypłynięcia produktu na powierzchnię stosować duży ogień. Od momentu ponownego zawrzenia zmniejszyć ogień. Przygotowując większą ilość produktu należy proporcjonalnie zwiększyć ilość wody. Przy większej ilości wsadu czas gotowania może się wydłużyć. Ugotowany produkt wyjmować przy użyciu łyżki cedzakowej.
Wartość odżywcza w 100g produktu: | |
Wartość energetyczna | 868 kJ/206 kcal |
Tłuszcz | 3,4 g |
w tym Kwasy tłuszczowe nasycone | 1,6 g |
Węglowodany | 33 g |
w tym Cukry | 12g |
Białko | 9,8 g |
Sól | 0,40 g |
Warunki przechowywania:
- w temperaturze -6ºC: 1 tydzień
- w temperaturze -12ºC: 1 miesiąc
- w temperaturze -18ºC: do daty minimalnej trwałości
Należy spożyć przed: data minimalnej trwałości i numer partii wzdłuż pionowego zgrzewu na opakowaniu.
Nie zawiera barwników.
Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.
Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja, orzechy.