W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w sposób dostosowany do Państwa indywidualnych potrzeb i preferencji, w celu emisji możliwie indywidualnie przygotowanej reklamy. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących przechowywania i uzyskiwania dostępu do cookies przy pomocy ustawień przeglądarki lub urządzenia końcowego, z których Państwo korzystacie.
Akceptuję

Wróć

Pierogi ruskie


Masa opakowania jednostkowego: 2,5 kg
Masa opakowania zbiorczego: 2x2,5 kg
Ilość sztuk w opakowaniu jednostkowym: 104-114
Waga sztuki produktu: ok. 24 g


Kod EAN opakowania jednostkowego: 5902885001569
Kod EAN opakowania zbiorczego: 5902885002610
Kod PKWiU: 10.85.14.0
 

Produkt głęboko mrożony

Nadzienie: ziemniaczano-serowo-cebulowe
Składniki: mąka pszenna, ziemniaki 34%, woda, ser twarogowy 6,1%, cebula 4,2%, sól, olej rzepakowy,błonnik pszenny bezglutenowy, błonnik z babki jajowatej, kurkuma, przyprawy. 


Sposób przygotowania: 1 kg zamrożonych pierogów wrzucać partiami na około 5 litrów posolonego wrzątku tak. Delikatnie przemieszać. Następnie gotować 12-14 minut. Do czasu wypłynięcia produktu na powierzchnię stosować duży ogień. Od momentu ponownego zawrzenia zmniejszyć ogień. Przygotowując większą ilość produktu należy proporcjonalnie zwiększyć ilość wody. Przy większej ilości wsadu czas gotowania może się wydłużyć. Ugotowany produkt wyjmować przy użyciu łyżki cedzakowej.
 

Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna664 kJ/157 kcal
Tłuszcz1,7 g
w tym Kwasy tłuszczowe nasycone0,54 g
Węglowodany29 g
w tym Cukry2,5 g
Białko5,7 g
Sól0,94 g

Warunki przechowywania:
- w temperaturze -6ºC: 1 tydzień
- w temperaturze -12ºC: 1 miesiąc
- w temperaturze -18ºC: do daty minimalnej trwałości
Należy spożyć przed: data minimalnej trwałości i numer partii wzdłuż pionowego zgrzewu na opakowaniu.
Nie zawiera barwników.
Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.
Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja, orzechy.