Masa opakowania jednostkowego: 2,5 kg
Masa opakowania zbiorczego: 2x2,5 kg
Ilość sztuk w opakowaniu jednostkowym: 104-114
Waga sztuki produktu: ok. 24 g
Kod EAN opakowania jednostkowego: 5902885001552
Kod EAN opakowania zbiorczego: 5902885002603
Kod PKWiU: 10.85.14.0
Nadzienie: z kapusty kiszonej oraz białej i grzybów leśnych
Składniki: mąka pszenna, woda, kapusta biała 15%, kapusta kiszona 15%, cebula, pieczarki 3,2%, olej kokosowy, grzyby leśne 1,1% (borowik szlachetny, podgrzybek brunatny w zmiennych proporcjach), olej rzepakowy, sól, przyprawy, suszone warzywa (marchew, pietruszka, por, cebula), błonnik pszenny bezglutenowy, błonnik z babki jajowatej, kurkuma, aromat naturalny.
Sposób przygotowania: 1 kg zamrożonych pierogów wrzucać partiami na około 5 litrów posolonego wrzątku tak. Delikatnie przemieszać. Następnie gotować 12-14 minut. Do czasu wypłynięcia produktu na powierzchnię stosować duży ogień. Od momentu ponownego zawrzenia zmniejszyć ogień. Przygotowując większą ilość produktu należy proporcjonalnie zwiększyć ilość wody. Przy większej ilości wsadu czas gotowania może się wydłużyć. Ugotowany produkt wyjmować przy użyciu łyżki cedzakowej.
Wartość odżywcza w 100g produktu: | |
Wartość energetyczna | 692 kJ/164 kcal |
Tłuszcz | 3,8 g |
w tym Kwasy tłuszczowe nasycone | 1,5 g |
Węglowodany | 26 g |
w tym Cukry | 3,0 g |
Białko | 4,4 g |
Sól | 1,3 g |
Warunki przechowywania:
- w temperaturze -6ºC: 1 tydzień
- w temperaturze -12ºC: 1 miesiąc
- w temperaturze -18ºC: do daty minimalnej trwałości
Należy spożyć przed: data minimalnej trwałości i numer partii wzdłuż pionowego zgrzewu na opakowaniu.
Nie zawiera barwników.
Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.
Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja, orzechy.